2008. ápr 01.

Gazdaság: antidübörgés

írta: Mark yhennon
Gazdaság: antidübörgés

Szakadt a koalíció, 300 pontot esett a BUX, amivel -4%-os zárást produkált tegnap, az euró 256 Ft-ról 261 Ft-ra emelkedett egyetlen délután alatt. És ez még mind nem elég...

Az MNB, a pénzalapok megnyugtatása érdekében 0,5%-kal emelte az irányadó kamatot, de ez is csak némileg enyhítette a befektetők csalódottságát, akik immár okkal aggódnak.

Őszintén megmondom, én a népszavazás utáni banki nyitáskor azonnal vártam volna hasonló reakciókat, de ezek meglepő módon elodázódtak (Mint azt beépített, ingyendiplomázott közgazdászunk helyesen megállapította: nem vagyok egy tőzsdecápa.). Egészen máig. Ma úgy néz ki, hogy kisebbségi kormányunk lesz napokon belül. Egy biztos: előrehozott választást senki nem akar. Most már valahogy Orbán sem rajong az ötletért, hogy ő vegye át ezt az országnak nevezett romhalmazt. Az SZDSZ biztosan nem kerülne be az Országgyűlésbe, az MSZP pedig nem lenne kormányzó párt. Ugyanakkor a tőke sem szeretne kormányváltást, mert Orbán politikája nekik nem nagyon tetszik. Vagy mondjuk ki: Orbánnak nincsenek megoldásai. (Ha már ennyire őszinték vagyunk: az MSZP-nek se volt, mikor kormányra jutottak.)

A befektetők nyugtalanok, a Financial Times szerint a kormány nem lesz képes további eredményeket elérni. Ezt megfejeli még a vasutasok baromsága az irreális és teljesen életszerűtlen követeléseivel, továbbá egy általános BKV sztrájk is fenyeget.

DE!

Nem kell 300 forintot fizetni. Jöhet a vállveregetés, pezsgőbontás. Hiszen ezt akartátok.

Szólj hozzá

politika