2006. sze 20.

Szorongok

írta: Mark yhennon
Szorongok

Ma orvosi vizsgálatra kellett mennem. Az ideggyógyász szerint aktuál szorongásom van.

 

Ma orvosi vizsgálatra kellett mennem. Egy hosszú folyosón, kezemben egy sétapapírral minden helyiségbe be kellett menni egy kicsit traccsolni az orvosokkal.

 

Szemészet: olvassam fel a "baboskönyvből" a négy számot, majd olvassak le két oszlopot a látásvizsgáló tábláról először az egyik, majd a másik szememet letakarva. Utána belevilágított a szemembe,   közben épp azt vázolta fel a(z egyébként nagyon kedves) doktornő, hogy mennyire zavarja a folyosón a viháncolás. A bal szememnél kicsit hosszasan vizsgálódott, bár ez akkor nem tűnt fel, de a későbbiekben még fontos lesz. Eredmény: mindkét szemem ép, a látásom tökéletes, mehetek.

 

Megyek. A fogászatra. Ennek eredményéről inkább nem számolok be. Következik a fül-orr-gégészet. A hallásom kiváló, orrom, fülem rendben van, tovább a sebészetre. Semmi különös, lúdtalpam van, kis gerincferdülés, tovább. A belgyógyászaton meghallgatják a mellkasom, kopogtat, kérdezget balesetekről (ami sose volt). Előtte EKG-n voltam, megnézi az eredményeket, tüdőröntgent, minden rendben.

 

Mi van még? Vérvétel, vizeletminta, és végül: ideggyógyászat. Ha csak meghallom ezt a szót, vagy felmerül, hogy pszichiáter/pszichológussal kel találkoznom, már rosszul leszek. Dehát muszáj. Bemegyek. Üljek le, nyújtsam ki a nyelvem, vicsorítsak, menjek a csempéhez, és csukott szemmel lépkedjek előre egészen a doktornőig, majd megint üljek le, és kövessem a szememmel az ujját. Valami nem kóser, látom, hogy csodálkozik. Többször nekifut, majd megkérdezi, hogy szoktam-e inni? Nem, nem iszom. Nézzek az ablakra, aztán nézzek az ajtóra (jobbra, balra). Érdekes - mondja - biztos, hogy nem iszok? Az egyik pupillám nagyobb, mint a másik.

 

Ennek örömére rá is írta a sétapapírra, hogy aktuál szorongásom van. Na hogy cseszd meg. Ezt miből találta ki? Aztán persze... ki tudja? Lehet, hogy igaza van? Szorongok?

Szólj hozzá

szorongás