2009. jún 26.

Új dizájn az új sablonhoz 2. Planet:Earth

írta: Mark yhennon
Új dizájn az új sablonhoz 2. Planet:Earth

Készítettem egy másik sablont.



Teendőid, ha ezt a sablont szeretnéd használni:

1.
Töltsd le ezt a csomagot.
2.
Tömörítsd ki.
3. A benne található képeket töltsd fel a Blogteres tárhelyedre*.
4. Másold ki a képfájlok elérési útját**.
5. Menj a sablonszerkesztőbe.
6. Jelöld ki az egészet, töröld ki, ami benne van.
7. Nyisd meg a README.TXT fájlt (például Jegyzettömbbel). Az összes  "H T T P : / / C S E R É L D K I" helyére illeszd be a képeid elérési útját***. A README.TXT tartalmát illeszd be a sablonszerkesztő mezőbe.
8. Mentsd el a sablont.
9. Ha mindent jól csináltál, akkor a blogodnak az alábbi kép szerint kell kinéznie.

 
Victor Coupe ötletét alapul véve a stíluslapot beleintegráltam a sablonszerkesztőbe, így tényleg sokkal egyszerűbb.

Az új sablon így fog kinézni:



Változtatások (Planet Earth):
- Rögzített háttérkép
- Címsávok
- Ikonok
- Betűszínek



* Kattints az Új bejegyzés írása gombra, válaszd ki a Kép beszúrása gombot (a BEVEZETŐ gombtól balra a harmadik). Nyomd meg a Böngészés a szerveren gombot, hozz létre egy mappát (a neve legyen például sablon vagy hasonló). Ebbe a mappába töltsd fel a szükséges képfájlokat (email.gif, earth.jpg, navbg.jpg, rnbw.jpg, sunset.jpg, arrow.png, com.png, rss.png).

** Ha feltöltötted a képeket, az Új bejegyzés szerkesztőben válaszd a Kép beszúrása gombot. Nyomd meg a Böngészés a szerveren gombot. Keresd meg az egyik sablonhoz tartozó képet, majd kattints rá. Az Előnézet ablakban látni fogod, hogy megfelelő képet választottál e. Nyomd meg a Rendben gombot. Ekkor a bejegyzésben meg fog jelenni a kép. Most nyomd meg a Forráskód gombot. Egy rövid szöveget találsz itt, a kép elérési útja az SCR=" utáni rész a következő "-ig bezárólag. Másold ki a képfájl elérési útját a http-től az idézőjelen belüli utolsó / jelig. Az idézőjeleket nem kell kimásolni, és a képfájl nevét sem. (pl.: ha a képfájlod címe ez: src= " h t t p : / / files.blogter.hu/user_files/3893/themelive/sablonlive.jpg" akkor a h t t p : / / files.blogter.hu/user_files/3893/themelive részt kell kimásolni.

*** Megnyitni Windowsban például jegyzettömbbel lehet. Gyorsabban végzel a cserével, ha a Szerkesztés/Csere (Ctrl+H) paranccsal hajtod végre az utasítást. Összesen 22 cserét kell végrehajtani.

Szólj hozzá

blogter sablon planet earth