2006. jún 14.

Kormányprogram: Ami minket érint 3.

írta: Mark yhennon
Kormányprogram: Ami minket érint 3.

Most őszintén mondja meg valaki, hogyan lehetséges az, hogy az egyiknek jut bérfejlesztésre, a másiknak nem? És miért van az, hogy nem a dolgozóknak jut a bérfejlesztés, hanem a vízfejnek?

 

Az első és második rész folytatása.

 

Azt, hogy a kormány tagjai 30%-os béremelésben részesültek már nem is kommentálom. Ingyenélő, harácsoló, tolvaj banda. Az, hogy a közalkalmazottak és köztisztviselők bérét befagyasztották, az érthető lenne, de akkor a politikusok miért kapnak többet? És főleg MIÉRT kapnak többet?

 

Emellett egy nagyon érdekes cikket találtam a Magyar Nemzet On-line oldalán:

 

Hiller István aláírta Magyar Bálint rektori fizetések megemeléséről szóló ajánlását, így az egyetemi vezetők fizetése legalább a duplájára emelkedik.

 

Az oldalon nem szerepel, de a mai Magyar Nemzetből kiderül, hogy az eddig 400 000 Ft-ot professzori fizetést és 120 000 Ft rektori pótlékot kapó személyek ezentúl minimum egymillió forint fizetéssel térnek majd haza (feltehetően) igen szegényes otthonukba.

 

Most őszintén mondja meg valaki, hogyan lehetséges az, hogy az egyiknek jut bérfejlesztésre, a másiknak nem? És miért van az, hogy nem a dolgozóknak jut a bérfejlesztés, hanem a vízfejnek? 

 

Próbálom mellőzni az érzelmeket az írásomban, de nem tiudom. Érintett vagyok. Az én pénzemmel játszanak., azt osztják szét. De nem köztem. Tőlem csak elvesznek. De Gyurcsány hiába hiszi, hogy adóemelésekkel megoldhatja a gondokat. A még nagyobb elvonás még súlyosabb következményeklet fog maga után vonzani. Mint már az első részben kifejtettem, ha többe kerül valami, abból kevesebb fogy, összességében kevesebb lesz az adóbevétel. És jöhet ide kommandó vagy akár maga Gyurcsány, akkor sem fog többet kaszálni. Eddig megjósoltam az építőipar és lakáskereskedelem összeomlását, a hardver és szoftverkereskedelem összeomlását, a kistermelő, kisvállalatok csődbe menetelét. Ne adja az Isten, de ha ez bekövetkezik, akkor honnan fog majd adót beszedni Gyurcsány?

 

Továbbra sem látom a kisebb, gazdaságosabb államot. Továbbra sem látom azt, hogy közbeszerzésben magyar cégek előnyt élveznének, hogy a pénz itthon maradjon (német minta szerint, de bármely európai országot példaként állíthatom ide; látott már valaki francia rendőrt amerikai autóban? és hogy nekünk nincs autógyárunk? dehogynem: Suzuki, Audi. kettő is van, de a Suzuki derogál a magyar rendőrnek, az Audi pedig... talán nem fizettek elég csúszópénzt...)

 

Apropó, csúszópénz: itt a soha vissza nem térő alkalom tisztára mosni a fordulat óta felhalmozott vagyont. Csupán 10%-ot adj az államnak, miközben a tisztességgel adózók 20-at fizetnek, és máris tisztára van mosva a maffiapénz, kenőpénz, a drogból származó bevétel, minden, és a kutya se kérdi majd, hogy honnan van. Az előzmények már nem számítanak. A következmények pedig beláthatatlanok.

 

Miért fizessek én adót akkor, ha így is lehet?

Szólj hozzá

politika kormányprogram