2013. júl 07.

Hol a kalapács?

írta: Mark yhennon
Hol a kalapács?

img_20130705_144933_1373194808.png_1024x768

A buszokon elvileg kéne lenni ablaktörő kalapácsnak, ami egy huszonharmadik biztonsági eszköz, ami arra szolgál, hogy baleset esetén, ha esetleg nem lehet az ajtón, tetőn, vagy bármilyen más módon menekülni, akkor ezzel lehet nyílást kialakítani az ablak-eszközön. Az ember csak lekapja a helyéről, rásuhint egyet az üvegre, és az máris szilánkokra robban, miáltal megnyílik a szabadulás lehetősége. Csakhogy...

Ezen a buszon egy darab ablaktörő kalapács sem volt (sajnos a képen nem látszik, de a vezetőfülke mögötti sem volt a helyén, ill. ahonnan a képet készítettem rá lehetett látni az összes ajtóra: mind fölött csak a hűlt helye volt a kalapácsoknak).

De hová lettek? - teszed most föl a kérdést, majd nyugtázod is azzal, hogy ellopták. (Vagy a farkasok megették, ízlés szerint.) De van ám ezzel is egy kis bibi: mégpedig az, hogy ez egy új Volvo busz, amiben féltucat kamera rögzíti folyamatosan az eseményeket. Ha valaki ellopta, azt fölvették a kamerák. Vagy mégsem? Mi van akkor, ha a garázsban tűnt el? Teszemazt: egy másik buszban nem volt egy kalapács sem, ezért Béla (aki jómunkásember immár 40 éve) leszedte az összeset erről a buszról, és átrakta egy másikra. Gyakorlatilag berendezte újfent a hiányosságoktól szenvedő autóbuszt, mit sem törődve azzal az apró, de igen jelentős ténnyel, hogy ez tette miatt ajelenlegi busz fog hiány szenvedni berendezési tárgyakban.

Az is lehet, hogy a buszok cserélgetik egymás közt az alkatrészeket éjszaka a depóban, amikor már senki nincs bent. Halkan odabrummognak egymásnak: - Te, nincs egy pár darab ablaktörő kalapácsod? Olyan meztelennek érzem magam nélkülük...
Vagy az egyik busz elnyerte a másiktól pókeren. De talán kárpótlásul kapott egy üveg Olaj Daniel's-t, hogy azzal vigasztalódjék.
Netán az egyik lánybusz kérte el a fiúbusztól nászajándékként, vagy akár fordítva: a fiúbusz kapta hozománynak a kalapácsokat. És hamarosan boldogan élnek, míg meg nem halnak, születik majd sok kis Citaro a garázs melegében, akiket addig nem nem láthat az utazóközönség, amíg nagykorúak nem lesznek. (Mint az Ikarus 280-asok. Igaz, azok már nem is egyszerűen nagy-, hanem nagypapakorúak!) 

Egyéb ötlet?

Szólj hozzá

bkv volvo busz kalapács bkk ablaktörő